Időpontfoglalás:

+36-20 323-5256

Gyakori
kérdések

Még soha sem használtam Segwayt. Mennyi ideig tart elsajátítani a vezetését?

Bárki számára könnyen és gyorsan tanulható. Kollégáink közvetlenül az indulas előtt tanítanak meg a járgány biztonságos használatára. Perceken belül már önállóan fogod tudni vezetni.

Mi a Segway / Személyi szállítóeszköz / Önegyensúlyozó jármű?

A Segway egy kétkerekű elektromos jármű, amely a test egyensúlyának áthelyezésével vezethető. Használata rendkívül egyszerű, biztonságos és szórakoztató. Gyors, csendes, környezetbarát alternatíva kirándulásokhoz és városnézéshez egyaránt. Ismerd meg a környék nevezetességeit Segway-en!

Ki vehet részt az Orangesegway túráin?

Az egri segway túráinkat felnőtteknek, gyerekeknek, családoknak, pároknak és baráti társaságoknak egyaránt ajánljuk. A jármű használatához legalább 110 cm testmagasság szükséges. A minimum életkor kb. 10 év, de 18 év alattiaknak, időseknek, kiskorúaknak csak felnőtt kisérővel lehetséges a túrán való részvétel. Fontos, hogy a minimális testsúly 25kg és a maximális testsúly pedig 120kg. Állapotos hölgyek számára a Segway használata a lehetséges balesetveszély miatt nem engedélyezett.

Hogyan kell vezetni a Segway-t? Melyek az alapvető tudnivalók?

Miután a kormányt mindkét kézzel megfogtad, állj fel a Segway-re és törekedj arra, hogy ne mozogj. Állj egyenesen, úgy, mint azt normális körülmények között a talajon tennéd. Ha egyenesen állsz, a Segway a nem mozdul. Ha előre dőlsz, akkor elindul előre Ha hátra dőlsz, akkor hátra felé kezdesz gurulni Mielőtt fordulsz/irányt váltasz, minden esetben érdemes lassítani Figyeld az úton lévő kátyúkat, mélyedéseket, szegélyköveket és minden olyan tárgyat, melyben a kerék megakadhat. Soha ne menj közel egy másik Segway-hez. Útpadkához érve, emelkedőn vagy lejtőn, lehetőség szerint minden esetben a két kerékkel egyszerre hajts fel vagy le. Mindig óvatosan és körültekintően vezess, hogy túráinkon felejthetetlen élményben részesülj.

Bérelhetek e Segway-t vezető nélkül?

Nálunk Igen! Bárhol a világon a járművek bérlése biztonsagi okokbol kizárólag csak tapasztalt túravezetővel lehetséges, az OrangeSegway gépeit viszont teljes felelősség vállalás mellett önállóan is használhatod!

Honnan indulnak általában az OrangeSegway túrái?

Normál esetben üzletünk elől indul, amely egyben találkozó hely is. Címünk: 3300 Eger, Maklári u. 8. előtt található OrangeSegway kölcsönző. Csak 50m séta a Bitskey Aladár uszodától és nem messze az Egri strand bejáratától.

Mikorra érkezzek?

Kérjük, hogy a tervezett túra indulása előtt 15 perccel érkezzél, hogy minden szükséges papír munkát le tudjuk bonyolítani. Fontos, hogy a bérléshez feltétlenül hozd magaddal személyi igazolványodat, lakcímkártyádat, jogosítványodat vagy útleveledet!

Milyen nyelvű a túravezetés?

Rendszerint angol, magyar vagy német, de igény szerint más nyelveken is lehet szervezni. Egyedi igény esetén kérjük a túra előtt lépj velünk kapcsolatba.

Hányan lehetnek egy csoportban?

Ideális esetben 6-9 fő + a túravezető, nagyobb csoportok esetén előzetes egyeztetés szükséges.

Milyen öltözéket viseljünk?

Zárt cipő viselete ajánlott. Bukósisakot és egyéb védőeszközöket mi biztosítunk a résztvevőknek. Az öltözék többi részét rád bízzuk, - az aktuális időjáráshoz igazodva - ahogy az számodra kényelmes.

Eső esetén a túrát törlik?

Az eső mértékétől függ. Rövid nyári zápor esetén megtartjuk a túrát és adunk esőkabátot. Erős esőzések esetén töröljük a túrát és közös egyeztetéssel új időpontot szervezünk.

Lehet fényképeket készíteni a túra során?

Természetesen igen, szinte kötelező! A kirándulás alatt rövid megállókat tartunk, amikor lehet fényképezni, de mi is szívesen készítünk rólatok fotókat .

Internetes foglalás esetén, hogyan lehet fizetni?

Foglaláskor a teljes összeg 20%-át kell előre kifizetni készpénzben, bankkártyával vagy átutalással. A fennmaradó 80%-ot a helyszínen, a túra előtt. A helyszínen csak készpénzben lehet fizetni.

Mi a teendő, ha nem tudok részt venni a túrán, de már előre lefoglaltam?

Értesíts minket minél előbb. Megpróbálunk egy másik időpontot felajánlani, hogy részt vehess a túrán. Amennyiben ennek ellenére sem tudsz részt venni a túrán és a túra előtt 72 órán belül értesítesz minket, sajnos nem tudjuk visszatéríteni a foglalási összeget.